Rychlost:Fórum: ADV net

ADV net

ADV net

Strana:1 2 3 4 5
25.07.2011 21:25
od pnf

Mitch:25.07.2011 12:27Také jsem jedním z těch co si opravdu nestěžují a když jsem si náhodně pročetl celé toto téma ( ano p.Dědic jak správně píšete " spokojený zákazník nemá důvod sem vůbec chodit" ), tak jsem usoudil, že pan PNF je buď provokatér nebo zde ne/nápadně proklamuje výhody jiných poskytovatelů. U ADVNet jsem drahně let a to k naprosté spokojenosti!Howk Mitch

Jejda mitchco ty tady vlastně děláš, když jak píšeš, že tu píše dedic-advnetvlastně jako velmi spokojený zákazník nemáš vůbec důvod sem chodit a ty sem ještě navíc dokonce píšeš :-D Jak je to možné??? Jak se to mohlo stát??? Kde se stala chyba??? Jinak Tvůj úsudek mě skutečně zajímá a ještě více by mě zajímalo, jaké že výhody dle toho Tvého úsudku zde proklamuji :-D No jednou třeba poznáš co umí optický kabel a co neumí bezdrát, to je asi tak vše a přeji další spoustu těch spokojených let :-)

26.07.2011 10:56
od jakuub

pnf:26.03.2011 06:52Prostě bezdrát není optika. Na každý bezdrátový spoj působí vnější vlivy jako je rušení, elektromagnetické pole atd. což na optický spoj nemá vliv žádný. Dále na možností optického spoje ten bezdrátový těžko někdy dosáhne o tom nemá smysl se vůbec dohadovat, ale již dost toho hašteření :-) Až budete mít spoj komplet optický jistě budete moci nabízet i rychlosti nad 50 Mbit/s, i když máte pravdu, že zákazníkům jde především o tu cenu. Na tu IPTV jsem se ptal z důvodu, že bych ji někdy rád vyzkoušel stejně jako optické připojení :-) Zarušení čeká do budoucna bohužel všechny bezdrátové spoje. Nikdy jsem nenapsal, že něco děláte špatně či nabízíte špatné služby, mě pouze vadí Vaše pojímání optického spoje ačkoli jde o spoj hybridní, toť vše. Až bude optika kompletní jistě se nějak domluvíme :-)

A na optiku působí vnější vlivy bagry, kopáči popř. lopaty. Nevybereš si.

26.07.2011 14:44
od ujko

jakuub:26.07.2011 10:56A na optiku působí vnější vlivy bagry, kopáči popř. lopaty. Nevybereš si.

Popřípadě vyvrácené stromy, sloupy při bouřkách, pokud se jedná o závěsný optický kabel :-)

30.07.2011 17:19
od technisub

jsem nespokojenej a tak sem lezu, podle mě je celá debata jen otom, že poskytovatelé znás koncových zákazníků dělají blbce (a jak se tady ukázalo, tak mnohým zákazníkům se to i líbí a ještě jim to posvětí)..

25.08.2011 12:34
od kerim

technisub:30.07.2011 17:19jsem nespokojenej a tak sem lezu, podle mě je celá debata jen otom, že poskytovatelé znás koncových zákazníků dělají blbce (a jak se tady ukázalo, tak mnohým zákazníkům se to i líbí a ještě jim to posvětí)..

Od takových poskytovatelů jako ADV je lepší odejít. Čím dříve tím lépe.

27.08.2011 23:42
od netxxx

Docela by mě zajímalo proč (nejen) firma ADV zavádí optiku zrovna někde v Turnově, když např. na největším libereckém sídlišti Rochlice neni po optickém připojení ani vidu ani slechu ...

22.12.2011 12:44
od sas

Zdravím, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, že si na vás došlápli kvůli množství přenesených dat. Mně zavedli FUP na začátku roku. Když jsem se ptal proč, prý kvůli množství přenesených dat. Pravdou je, že jsem tehdy jedno odpoledne kontinuálně stahoval několik GB (filmy), což asi zafungovalo jako rozbuška. No co, žádný upozornění, rovnou FUP, ale chápal jsem to a stahování jsem omezil. Stejně nemám moc co stahovat, tu a tam nějakej film a ten mám možnost stáhnout si jinde. Po dohodě FUP zrušili.

No, a teď mi ho zavedli zase. Podívám se na počítadlo, za 20 dní přeneseno cca 50 GB. Z toho bylo 13 GB stažených v noci, byla to hra koupená na Steamu, když byly slevy. Připadá vám provoz 37 GB za 20 dní nějaký enormní? Internet používají čtyři lidi. Já odebírám na youtube hodně kanálů, které mě zajímají a předpokládám, že to bude asi ten žrout dat. Mám nový monitor a tak koukám ve FullHD. Když jsem s pánem z ADV telefonoval, tak se pozastavoval nad tím, že jsem večer za hodinu přenesl třeba 300 MB. Jestli jsem počítal správně, tak 300 MB znamená z té hodiny cca 5 minut stahování a je to pár minutové video.Chci tak moc, když se chci po celým dni podívat na pár videí? Pokud to okolnosti dovolí, v noci si i rád něco zahraju online, to je sice kontinuální tok dat, ale vcelku nízké vytížení. Ale opět se to nasčítá a ve výsledku to dělá gigabajty.

Pán mi naznačil, že prý omezuju jiné uživatele. Mně se to ale nezdá. Ti jiní se nekoukají na youtube? Nepotřebují dělat přesuny na FTP nebo stáhnout pár mega? Pokud je připojení agregované, tak se snad nějak spravedlivě dělí, ne?

Takže máte někdo podobnou zkušenost? Vážně se mi nechce platit 8Mbit internet a nemoci se kouknout na video, čekat čtvrt hodiny, než se mi stáhne pár set megabajtový update k Battlefieldu atd. A už vůbec se mi nechce poslouchat cosi o trestních oznámeních, což jsem bohužel slyšel. Když jsem se o tom bavil se známými, koukali na mě jako na blázna. Oni protočí mnohdy i desítky GB denně, to jsou ty jejich seriály ve FullHD a Blueray ripy a já nevím co. Nic takovýho já nesleduju a nestahuju. Jasně, oni asi nemají wifinu, já chápu, že člověk nemůže být bezohledný, ale snad toho nechci tak moc?

22.12.2011 13:08
od svestka

no, nazvat Alcomu v pásmu 10G "trochu nepřesně" WiFi spojem je spíše hodně nepřesné:)

Pásmo 10G není zádné wifi, wifi jsou pásma 2,4 a 5 GHz.

Bezlicenční pásmo 10G, nebo pak licenční 11G a pásma vyšší (ať už liceční nebo ne) se na připojení větších lokalit / sídlišť / náročnějších zákazníků / používají všude.

A to, že na sídlišti je mezi paneláky natažená optika, je jedině dobře, odpadají starosti s rozdíly v el. potenciálu a cenově to s trochou rozumu stojí stejně jako radiová pojítka mezi paneláky na vzdálenost 200m.

Ta optika je beztak FTTB, tedy jen mezi domy, a do bytů pak metalika. Jinak by jen převodníky u každého klienta stály majlant. A mimo to, mizivé procento lidí má v komplu optickou kartu.

pnf:19.03.2011 09:21Bohužel každá takováto diskuze se vyhrotí tak, že je těžké se v ní posléze orientovat.Začalo to tím , že jsem položil dotaz ohledně optického připojení kde jsem se ptal na zkušenosti s ním. Posléze jsem zjistil, že optický kabel se nachází pouze na sídlišti, dále to pokračuje bezdrátovým spojením přes Alcomu, což jsem trošku nepřesně nazval ve svém příspěvku wifi spojem a hnedle začala horlivá diskuze. V podstatě jde prostě o to, že firma nabízí optické připojení, které je bohužel optické jen a pouze na tom sídlišti, dále je to jen bezdrát.

22.12.2011 13:50
od ujko

svestka:22.12.2011 13:08no, nazvat Alcomu v pásmu 10G "trochu nepřesně" WiFi spojem je spíše hodně nepřesné:)

Bezlicenční pásmo 10G, nebo pak licenční 11G a pásma vyšší (ať už liceční nebo ne) se na připojení větších lokalit / sídlišť / náročnějších zákazníků / používají všude.

A to, že na sídlišti je mezi paneláky natažená optika, je jedině dobře, odpadají starosti s rozdíly v el. potenciálu a cenově to s trochou rozumu stojí stejně jako radiová pojítka mezi paneláky na vzdálenost 200m.

Ta optika je beztak FTTB, tedy jen mezi domy, a do bytů pak metalika. Jinak by jen převodníky u každého klienta stály majlant. A mimo to, mizivé procento lidí má v komplu optickou kartu.

Mám sice jiného poskytovatele, ale nemyslím, že by to stálo majland. Optickou bránu mám na zdi a potom jenom kousek UTP kabelu do počítače a naprostá spokojenost.

22.12.2011 20:29
od pnf

Sas:22.12.2011 12:44Zdravím, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tím, že si na vás došlápli kvůli množství přenesených dat. Mně zavedli FUP na začátku roku. Když jsem se ptal proč, prý kvůli množství přenesených dat. Pravdou je, že jsem tehdy jedno odpoledne kontinuálně stahoval několik GB (filmy), což asi zafungovalo jako rozbuška. No co, žádný upozornění, rovnou FUP, ale chápal jsem to a stahování jsem omezil. Stejně nemám moc co stahovat, tu a tam nějakej film a ten mám možnost stáhnout si jinde. Po dohodě FUP zrušili.

No, a teď mi ho zavedli zase. Podívám se na počítadlo, za 20 dní přeneseno cca 50 GB. Z toho bylo 13 GB stažených v noci, byla to hra koupená na Steamu, když byly slevy. Připadá vám provoz 37 GB za 20 dní nějaký enormní? Internet používají čtyři lidi. Já odebírám na youtube hodně kanálů, které mě zajímají a předpokládám, že to bude asi ten žrout dat. Mám nový monitor a tak koukám ve FullHD. Když jsem s pánem z ADV telefonoval, tak se pozastavoval nad tím, že jsem večer za hodinu přenesl třeba 300 MB. Jestli jsem počítal správně, tak 300 MB znamená z té hodiny cca 5 minut stahování a je to pár minutové video.Chci tak moc, když se chci po celým dni podívat na pár videí? Pokud to okolnosti dovolí, v noci si i rád něco zahraju online, to je sice kontinuální tok dat, ale vcelku nízké vytížení. Ale opět se to nasčítá a ve výsledku to dělá gigabajty.

Pán mi naznačil, že prý omezuju jiné uživatele. Mně se to ale nezdá. Ti jiní se nekoukají na youtube? Nepotřebují dělat přesuny na FTP nebo stáhnout pár mega? Pokud je připojení agregované, tak se snad nějak spravedlivě dělí, ne?

Takže máte někdo podobnou zkušenost? Vážně se mi nechce platit 8Mbit internet a nemoci se kouknout na video, čekat čtvrt hodiny, než se mi stáhne pár set megabajtový update k Battlefieldu atd. A už vůbec se mi nechce poslouchat cosi o trestních oznámeních, což jsem bohužel slyšel. Když jsem se o tom bavil se známými, koukali na mě jako na blázna. Oni protočí mnohdy i desítky GB denně, to jsou ty jejich seriály ve FullHD a Blueray ripy a já nevím co. Nic takovýho já nesleduju a nestahuju. Jasně, oni asi nemají wifinu, já chápu, že člověk nemůže být bezohledný, ale snad toho nechci tak moc?

K tomuto příspěvku mohu pouze napsat to co jsem zde už někdy před tím psal, že když jsem se kdysi ptal na toto připojení a řekl jsem, že dcera ráda kouká na seriály na webu, tak mi bylo řečeno, že se na to má radši koukat v televizi, úsudek ať si již každý udělá sám :-D

22.12.2011 20:46
od pnf

svestka:22.12.2011 13:08no, nazvat Alcomu v pásmu 10G "trochu nepřesně" WiFi spojem je spíše hodně nepřesné:)

Je to prostě bezdrát, který má do optiky hodně daleko.V kompu sice asi opravdu moc lidí optickou kartu nemá, ale optická brána je k sehnání téměř za stejné ceny jako AP, takže takový majlant by to zase nebyl :-)

23.12.2011 00:34
od baster

mam wifi pripojeni 20/20 za 300 kč měsíčně na wifi 5G. Stahuju blueray ripy, typuju že za měsic stahnu +- 300 gb a žádné omezení nemam, když pustim stahovani ve špičce tak to jede tak o 5 mbit méně.

23.12.2011 17:42
od michaelpl

baster:23.12.2011 00:34mam wifi pripojeni 20/20 za 300 kč měsíčně na wifi 5G. Stahuju blueray ripy, typuju že za měsic stahnu +- 300 gb a žádné omezení nemam, když pustim stahovani ve špičce tak to jede tak o 5 mbit méně.

Co máš prosím za poskytovatele?

24.12.2011 13:49
od baster

MichaelPL:23.12.2011 17:42Co máš prosím za poskytovatele?

www.levnynet.cz ;) mam i veřejnou ip zdarma.

24.12.2011 17:15
od sas

Hm, to je mi platný. Zde nic jinýho, než ADV není. Měl jsem Eurnet, ale to byla katastrofa, co se týče kvality služby. Navíc tady už asi ani nefunguje.

Strana:1 2 3 4 5
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.