| 11.03.2011 16:37 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Dobrý den, před časem u nás poskytovatel ADV net začal nabízet připojení k internetu přes optickou síť a jelikož zatím visím na wifině od jiného providera chtěl bych se zeptat na zkušenosti s tímto poskytovatelem a tímto připojením. Zajímalo by mě jak je to se stabilitou, rychlostí a zdali je připojení nějak omezováno či jsou tam nějaké FUP limity, Předem děkuji za odpovědi Petr |
|---|---|
|   |
| 11.03.2011 17:28 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | statistiky testu: http://rychlost.cz/isp/advnet/ o pevneho pripojeni maj 39 testu s prumerem 10mbit, coz urcite nebude spatny. Urcite se vyplati napsat kde presne bydlite, nebot kvalita se ruzni i u sousedicich vesnic. hraje obrovskou roli i parset metru ;) FUP a omezeni asi nebudou mit, vic se mrknete na jejich webu. |
|---|---|
|   |
| 11.03.2011 21:14 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Na jejich web jsem koukal, ovšem nic zajímavého jsem z něj nevyčetl , kromě ceny tarifů a z toho co píšou v podmínkách provozu nejsem zrovna moc chytrej a nechtěl bych , aby mě pak snižovali rychlost či co to tam píšou , když dcera bude koukat na ty svoje různé online seriály což mi připadá , že u nich je bráno jako dlouhodobé zatěžování linky |
|---|---|
|   |
| 12.03.2011 11:21 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | V tomto případě bych je kontaktoval. Je to podle mě spíš proti stahovačům, co stáhnou denně 50GB dat. Navíc jestli to chápu dobře, tak prvních x minut to stahování jede na plno a po té době se ta rychlost stahování sníží na 1/20, nikoliv rychlost připojení. Přímo na advnet.cz mají kontakty. |
|---|---|
|   |
| 16.03.2011 08:21 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Tak jsem se trošku poptával a zdá se, že ta optika asi nebude až tak optická jak by měla být :-( Sice je po sídlišti rozveden optický kabel, ovšem do tohoto optického rozvodu je net přiveden přes wifi připojení, takže je to vlastně pouze wifi připojení nikoli plnohodnotné optické připojení, které jistě trpí klasickými neduhy jako každá vifina v zarušené oblasti :-( |
|---|---|
|   |
| 16.03.2011 09:52 od dedic-advnet příspěvků: 9 karma: +0/-0 | Dobry den, mozna by bylo opravdu lepsi nas kontaktovat, nez tu psat takove blaboly. Opravdu si myslite, ze vykopeme a natahame po celem sidlisti trubky a v nich optiku za statisice a pak sidliste pripojime nejakym zarusenym WiFi spojem?? Zrejme ne ze. Nevim o kterem sidlisti nebo meste se konkretne bavime (Prisovice/Turnov/Hodkovice/Liberec/Chrastava/Hradek ??), ale bud na sidliste uz optika vede, nebo se ceka na povoleni a donatazeni a v tuto chvili je pak sidliste pripojeno profi spojem Alcoma v pasmech 10/11/18GHz. Takze pokud se chcete seriozne bavit, tak tel. 480 000 000 nebo email info@adv.cz Referenci v kazdem meste muzeme dodat nekolik, dekuji. |
|---|---|
|   |
| 16.03.2011 11:37 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Dobrý den dedic-advnet, samozřejmě by bylo lepší, abych Vaší firmu kontaktoval a také to bylo to první co jsem udělal, jen tak pro Vaši informaci. Možná si i vzpomenete na můj telefonát(pokud jste to byl Vy s kým jsem hovořil), kdy jsem se ptal na připojení od Vás atd. Vše probíhalo v pohodě do té doby než jsem se zeptal na veřejnou IP adresu , kdy jste mě pomalu hned zařadil do řad počítačových pirátů či co. Další vcelku úsměvná řeč přišla hnedle co jsem řekl, že dcera často kouká na online serály a zdali je na to připojení postačující a Vy či někdo z Vaší firmy odvětil skutečně úsměvnou větu, že připojení je na to dostačující, ale že se na to má radši dívat v televizi.No promiňte, ale dceru vážne nenechám po večerech koukat na televizi, když ráno vstává do školy, Vy možná smýšlíte jinak, ale to je jen Vaše věc.Dále jsem z tohoto usoudil, že nejspíš nemáte moc v lásce klienty co internet používají i na něco jiného nežli jen na prohlížení webových stránek a proto jsem zde taky položil svůj první dotaz. Ale že bych byl informován v tom hovoru , v kterém jsem ptal přímo na optické připojení, že toto ještě není tak zcela úplně optické připojení, ale je to vlastně wifi připojení , kde pouze konečná část připojení do domu je optická, to jsem tedy nebyl. Je od Vás sice pěkné, že mi tu píšete něco o profi spoji Alcoma, ale stále je to wifi připojení, nikoli optické a nějaké čekání na povolení či jak píšete donatažení optiky, které může trvat kdo ví jak dlouho mě jako klienta tak nějak nezajímá. Já se ptal na optické připojení a ne na někdy možná dodělané optické připojení.No a abych to upřesnil, i když možná už víte o které sídliště se jedná, jde o první Vámi zmiňované. No asi tolik k Vašemu serióznímu bavení po telefonu, děkuji |
|---|---|
|   |
| 16.03.2011 15:29 od dedic-advnet příspěvků: 9 karma: +0/-0 | Dobry den pnf, ma reakce smerovala hlavne k tomu, ze rozhodne neni zadne sidliste pripojeno nejakym zarusenym WiFi spojem, ale profi radiovym pojitkem, ktere pouzivaji i nadnarodni ci narodni operatori ... WiFi spojem rozhodne tedy ne (http://cs.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi). Takto se standardne site buduji a zda do Prisovic v dohledne dobe povede opticky kabel, Vam opravdu v tuto chvili neslibim. Vas puvodni dotaz znel jinak - jak je to se stabilitou, FUP atd. Pokud jste s nejakym z mych kolegu hovoril, je mozne ze se Vas snazil ferove informovat o moznostech, kdy muze byt uplatneno FUP. Opravdu v siti nestojime o zakazniky, kteri maji denni limit nekolik desitek GB dat. Verejnou IP adresu na pozadani pridelujeme zdarma. Pokud se nechcete jen navzajem spickovat, ale bavit o serioznim pripojeni, nabizim Vam znovu komunikaci emailem (tedy zdarma), eventulne telefonicky. Nevidim duvod proc toto resit na verejnem foru. Samozrejme Vam i znovu nabizim moznost dodani referenci zakazniku, a to i primo z Vaseho sidliste, kteri nase pripojeni pouzivaji. |
|---|---|
|   |
| 16.03.2011 22:04 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | co jsem se dival tady http://www.internetprovsechny.cz/wifi/?vypis=5&poskytovatel=5&view= tak bych je asi moc nedoporucoval... Mate presne dany, kdy toho zakaznika omezite? v dnesni dobe neni problem stahnout 200GB dat a to nemusi byt ani MB pirateny ;) |
|---|---|
|   |
| 17.03.2011 14:21 od dedic-advnet příspěvků: 9 karma: +0/-0 | Dobry den, nejsem si zcela jisty, zda je ta posledni veta na me, ale zrejme ano. Zjednodusene: K omezeni dochazi automaticky po urcitem case, kdy zakaznik vyuziva sve pripojeni na 100%. Cim vyssi tarif/rychlost, tim je tato doba kdy funguje naplno delsi. Nasledne je mu tato rychlost snizena a to opet podle toho, jakou sluzbu vyuziva. V okamzik, kdy prestane linku plne zatezovat, zacina opet bezet cas, po jeho uplynuti je nastavena plna rychlost. Neni tedy jasne dany datovy limit. Nakonec i na 1Mbit lze bez problemu za mesic natahat 300GB dat, a opravdu online nesledujeme, zda jde o torrent, ftp nebo web. Ohledne doporuceni/nedoporuceni (viz. Vas odkaz) - vetsinou se snazim do diskuzi zde nebo i na jinych forech nezasahovat, kazdy ma pravo byt nespokojeny nebo nastvany. Takovy zakaznik pak samozrejme na tato fora pise, spokojeny nema duvod sem vubec chodit. Pokud se mame rozhodnout, zda jednoho zakaznika klepnout pres prsty (v mezich smlouvy a vseobecnych podminek), abysme dalsim nekolika desitkam zajistili bezproblemovy chod, tak to proste udelame, i kdyz to obcas znamena o toho jednoho prijit. Vysledekem totiz je, ze ti ostatni spokojeni jsou. Duvodem proc jsem reagoval zde bylo to, ze si pan mysli, ze vykopeme diry, polozime trubky a kabely, osadime kazdy panelak optickym switchem a pak to cely pripojime zarusenym spojem ... To pak odrazuje potencialni zakazniky, ackoliv je realita uplne jina. Zrejme je ale lepsi zustat pripojen na te dle vyjadreni pana zarusene WiFi. |
|---|---|
|   |
| 17.03.2011 15:25 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | Neni od veci to napsat na web. ja si myslel ze optiku vytizit 10mbitama vytizit nejde :) a jesli chcete bojovat proti stahovacum, tak v mimo spicku nahodte 100mbit a ve spicc uz toho tolik tahat nebudou.Na 1mb lince natahat bez problemu 300gb?nechcu spekulovat, ale v unoru by se to nedalo zvladnout :D |
|---|---|
|   |
| 17.03.2011 19:52 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Tak jsem se sem zase podíval a koukám debata se tu pěkně rozjela. No koukám, že dedic-advnet je nějaký alergický na slovo wifi, tak použiju nadřazený výraz, tedy bezdrátové připojení. Do Vaší firmy jsem volal, jelikož jsem měl zájem o OPTICKÉ připojeni, nikoli o připojení bezdrátové, které nabízíte pod rouškou připojení optického, ale takový už je bohužel marketing Vaší firmy, smutné. A špičkovat se s Vámi skutečně nehodlám, mám spoustu lepších věcí na práci. Jinak nyní jsem na bezdrátu a jsem s ním vcelku spokojen, mám spoj sám pro sebe, bez jakýchkoli omezení či FUP, které Vaše firma ráda používá, ale chtěl jsem vyzkoušet připojení optické a ne přecházet z bezdrátu na bezdrát!!! |
|---|---|
|   |
| 18.03.2011 00:39 od dedic-advnet příspěvků: 9 karma: +0/-0 | Ale na nasem webu to JE jasne napsane ... Nabizime i 50 nebo 100Mbit na opti, omezeni je reseno hlavne na 5G ... Uvolnovat rychlost mimo spicku zni hezky, ale praxe je jina, 97% zateze je mezi 16-23 hodinou a spousta lidi jasne deklaruje, ze neni ochotna cekat na pulnoc, aby si neco stahla, protoze ten pocitac pak v loznici nebo obyvaku huci ... A oni chteji na ten serial koukam v osm, ze. Ano v unoru bohuzel stahnete 1Mbitem "jen" 295GB ;) pokud pocitam spravne Jinak jak jsem se prave z jednoho prispevku zde dozvedel, konkurencni firma ma zrejme v Prisovicich jen 6 zakazniku, pokud je tedy pravda, ze kazdy zakaznik ma spoj jen sam pro sebe :-)) (vychazim z poctu anten na vysilaci). Ta hrozna WiFi (na kterou se budu zrejme muset nechat jako alergik spolu s nasimi dalsimi nekolika sty zakazniky naockovat) sice jeste pred dvema dny v zarusene oblasti trpela neduhy, ale to bude zrejme jen ta od ADV. Ta druha totiz funguje tak, ze se rychlost sdili spravedlive dle uzivatelu ve skupine (zdroj web poskytovatele) a nesdilene tarify nejsou. ADV jsou proste notoricti lhari, protoze si dovoluji do mestecka o 1500 obyvatel jako last mile pouzit profi spoj namisto vykopani 10km kabelu, aby mohli nabidnout vic nez jenom 12Mbit po bezdratu za rozumnou cenu. Asi se budeme muset nechat vsichni ve firme vysetrit, jestli jsme normalni. A s nami i vsichni ti pripojeni lide na sidlisti. Tato diskuse se (i mou vinou) totalne zvrtla, nehodlam v tom pokracovat. |
|---|---|
|   |
| 18.03.2011 07:02 od pnf příspěvků: 24 karma: +0/-0 | Ano je to přesně tak jak už jste někde psal něco o potrefené huse, ozval jste se dokonale :-D Počet antén je jinak podstatně vyšší, chtělo by to si zopakovat matematiku :-)Už jen pouhý výpis mi ukáže 8 přípojných bodů na 5G a další nespočet jich je na 2,4G, která je v Příšovicích skutečně solidně zarušena.Psal jsem, že mám spoj sám pro sebe, o agregaci na své lince jsem nepsal ani slovo, ale je zcela jistě minimálně o polovinu nižší nežli u vás a jestli agregaci počítáte jako ty antény tak je nižší ještě o víc :-D Spoj mám sám pro sebe z určitého důvodu, který Vám nemá cenu vysvětlovat a pokud bych chtěl , nebyl by problém mít i linku sám pro sebe, tedy bez agregace, ale zase tak náročný klient nejsem. Jinak s tou konkurenční firmou jak jste napsal máte směr Turnov stejný bezdrát, takže si nemáte co závidět :-)Jsem rád, že v této diskuzi již nehodláte pokračovat, ještě by jsme se mohli dozvědět další zajímavé novinky z Vaší firmy a ne jen Vaše početní znalosti :-) |
|---|---|
|   |
| 18.03.2011 10:10 od dedic-advnet příspěvků: 9 karma: +0/-0 | Takze si to cele zopakujme: 1)jste maximalne spokojeny, ale chtel jste prejit?? 2)skenem lze urcite najit vice nez 8 siti, ja jsem ale psal o poctu anten vaseho poskytotele na sidlisti, kde jste dle vas pripojen, o 2,4G se vubec nebavim 3) mate sam pro sebe vyhrazeny spoj, ale vyuzivate na nem sdilenou linku? :-)) /opravdu usmevne/ 4)to jak u nas anebo u vaseho poskytovatele funguje agregace lze usoudit z namerenych rychlosti na ruznych forech/meracich ... Dle vasi argumentace by aDSL s udavanou agregaci 1:50 bylo uplne nepouzitelne ... Procpak jste se asi nevyjadril o spravedlivem sdileni dle uzivatelu ve skupine, ktere je u vaseho poskytovatele zavedeno?? Ono to je snad neco jineho nez zavedeni FUP? 5) opravdu nechapu proc bych mel konkurenci zavidet Alcoma spoj. My jeho potencial proste dokazali na sidlisti lepe vyuzit, tak se s tim smirte. 6) vase argumentace je proste chaba a urazkami si pouze honite sve ego. Je z toho jasne videt, ze o rozumnou diskuzi nestojite. Doporucuji si pozadat u poskytovatele za toto P.R. o poradnou slevu. Anebo snad zamestnavateli o premie?? |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.