| 28.10.2010 21:01 od wero příspěvků: 7 karma: +0/-0 | OK - promiňte - opět jsem Vaši původní reakci zcela nepochopil. Jinak pokud jde o 201.81.broadband10.iol.cz, které jste uváděl jako příklad, tak jsem se díval, že je v PBL seznamu (je v něm větší rozsah IP adres). Jak jsem se dočetl, PBL není klasická černá listina. Pokud na IP adrese v této listině chcete provozovat poštovní server, je možné se nechat z této listiny vymazat. Více zde:
"PBL: End-user Non-MTA IP addresses set by ISP outbound mail policy"
"THE PBL IS NOT A BLACKLIST...." "You should only remove an IP address from the PBL if..." |
|---|---|
|   |
| 16.01.2011 20:37 od simba240 příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Je vidět že jsi moc ISP nepoznal, já jich poznal poměrně dost (z duvodu častého stěhování), ale řekl bych, že 90% ISP komunikaci přes SMTP protokol na portu 25 blokuje, právě z duvodu možného spamování. V nadnárodní urovni IP adres ISP se na blacklist dostávají právě první 2 segmenty IP adresy (např.:188.88.0.0 tuším že tento segment patří FCA Olomouc) což v praxi znamená veškeré IP adresy v podsítí což čita cca 254 250 zákazníků, a upřímě, vysvětlujte jen stotisícům z nich, proč veškeré servery odmítají jejich poštu a označují ji za SPAM, např.: O2 si nemuže dovolit blokovat žádný port, protože je zároveň poskytovatelem velkoobchodní konektivity tudíž by správa tolika zákazníku byla tak pracná, že by se již nevyplatila. |
|---|---|
|   |
| 18.01.2011 00:20 od zzuzu příspěvků: 3 karma: +0/-0 | ČRa blokovali, T-mobile už neblokuje. Alespoň teda mě jede odesílání zpráv v Thunderbirdu už normálně. |
|---|---|
|   |
| 13.10.2011 13:03 od pavlik12 příspěvků: 3 karma: +0/-0 | K těm fanatickým obhajovatelům otevřeného SMTP, a že se to velkým poskytovatelů nestává: http://mobil.idnes.cz/o2-se-dostalo-na-seznam-nevyzadane-posty-zakaznikum-nefungovaly-e-maily-1aq-/mob_operatori.aspx?c=A111012_231017_mob_operatori_hro tomuhle se prave ISP blokovanim #25 snazi predem zabranit... |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.