Rychlost:Fórum: O2 Adsl Neustálé krátkodobé Výpadky!!!

O2 Adsl Neustálé krátkodobé Výpadky!!!

O2 Adsl Neustálé krátkodobé Výpadky!!!

Strana:1 2
30.05.2010 16:40
od jilji-matejicek-seznam-cz

Dobrý den, mohl bych se zeptat někoho, kdo má trošku větší zkušenost s ADSL od O2? Je normální, že mi už druhý den rychlost stahování klesla na třetinu, dnes dokonce na pouhých cca 50 kB/s (a normálně mám přes 300 kB/s), když mám neomezený tarif? Děkuju za odpověď.

30.05.2010 18:05
od funghost

Zdravím,
možná Vám pomůže moje zkušenost.

Jeden čas mi připojení na PC běhalo strašně pomalu (max. okolo 120kB/s) na notebooku přes wifi bylo vše v pohodě. Tak jsem začal experimentovat s kabelama od modemu do PC. Nakonec se ukázalo, že je problém v komunikaci mezi deskou (Gigabyte EP45-DS3) a modemem (D-Link DSL-584T).

Když jsem mezi ně dal obyčejný switch, vše běhalo v pohodě. Tak jsem koupil novou síťovou kartu do PCI slotu (asi za 100Kč) a od té doby, co jedu přes ní, nemám žádné problémy a rychlost stahování stabilně kolem 730kB/s u 8Mbit připojení.

30.05.2010 21:10
od drakulak3

jilji-matejicek-seznam-cz:30.05.2010 16:40Dobrý den, mohl bych se zeptat někoho, kdo má trošku větší zkušenost s ADSL od O2? Je normální, že mi už druhý den rychlost stahování klesla na třetinu, dnes dokonce na pouhých cca 50 kB/s (a normálně mám přes 300 kB/s), když mám neomezený tarif? Děkuju za odpověď.

Dobrý den. Bohužel v tuto chvíli je to normální. (víc se dozvíte po přečtení předchozích příspěvků)

05.06.2010 09:58
od mem

Edison01:30.05.2010 15:47A za to po mě chtějí 913 kč měsíčně(mám to už víc než rok tak jedu za plnou cenu)

Mám taky ADSL 8192/512, plná cena je ale 750 (ty používáš i pevný telefon?)

Za poslední dva týdny zažívám prakticky denně, zejména dopoledne, krátkodobé výpadky 5-15 minut. Projevuje se to tak, že když mi běží trvale ping na IP seznamu, vypisuje se vypršení časového limitu. Nefunguje ani DNS resolving ani přístup na web, jediné, co drží spojení, jsou ICQ a IRC (ale pokud je dám odpojit a znovu připojit, už se nepřipojí a vše je offline). Restart modemu taky nepomůže.

Mám Zyxel 660 už přes 3 roky a tyhle problémy jsem nikdy neměl. Net blbne na všech počítačích v domácnosti (které používají DNS od O2), i na mém PC, kde mám uvedených víc DNS serverů včetně OpenDNS, takže v DNS asi problém nebude. Stejně tak si nejsem vědom nějakého nového rušení (nový spotřebič apod.). Kdo máte podobné zkušenosti, napište (naše lokalita je Olomouc)

05.06.2010 19:16
od edison01

Mem:05.06.2010 09:58Mám taky ADSL 8192/512, plná cena je ale 750 (ty používáš i pevný telefon?)rnrnZa poslední dva týdny zažívám prakticky denně, zejména dopoledne, krátkodobé výpadky 5-15 minut. Projevuje se to tak, že když mi běží trvale ping na IP seznamu, vypisuje se vypršení časového limitu. Nefunguje ani DNS resolving ani přístup na web, jediné, co drží spojení, jsou ICQ a IRC (ale pokud je dám odpojit a znovu připojit, už se nepřipojí a vše je offline). Restart modemu taky nepomůže.rnrnMám Zyxel 660 už přes 3 roky a tyhle problémy jsem nikdy neměl. Net blbne na všech počítačích v domácnosti (které používají DNS od O2), i na mém PC, kde mám uvedených víc DNS serverů včetně OpenDNS, takže v DNS asi problém nebude. Stejně tak si nejsem vědom nějakého nového rušení (nový spotřebič apod.). Kdo máte podobné zkušenosti, napište (naše lokalita je Olomouc)
Jo mám i pevný telefon protože to bylo součástí té jejich promo akce-nižší cena na rok ale už jsem to vyřešil. Zavolal jsem jim že chci linku okamžitě zrušit a cena šla hned o 313kč dolů.Takže i s pevnou to mám za 600kč měsíčně.

05.10.2010 11:09
od david-v

Ahoj všem

tak to mně šel net prozměnu týden v kuse kolem 450kb/s při 8 Mb/s připojení. Poslal jsem jim e-mail hezky od klávesnice (obdoba řekl jsem to od plic) a během půl dne se rychlost změnila na cca 7,5 Mb/s s tím, že druhý den přišla mejlem odpověď že všechno prověřili a je v pořádku... Stává se cca 2-3 krát do roka...

09.10.2010 23:21
od zeke

david-v:05.10.2010 11:09Ahoj všem

tak to mně šel net prozměnu týden v kuse kolem 450kb/s při 8 Mb/s připojení. Poslal jsem jim e-mail hezky od klávesnice (obdoba řekl jsem to od plic) a během půl dne se rychlost změnila na cca 7,5 Mb/s s tím, že druhý den přišla mejlem odpověď že všechno prověřili a je v pořádku... Stává se cca 2-3 krát do roka...

Není třeba dřepět týden do na ... a nadávat. Stačí hned zvednout telefon a říct jim, že nejde net. Může to být nějaká prkotina a jak oni asi mají vědět, že vy se před monitorem vztekáváte. Většinou pak i vrací část poplatku za adsl (je to vidět ve vyúčtování).

08.11.2010 07:41
od likna

Karlos:16.05.2010 17:27Jo já taky jsem byl zatím s modrým kyslíkem spokojenej,ale tenhle měsíc to to vážně stojí za velke kulové!!!

Pořád neustále výpadky po 2 hodinách už je to vážně děsné a trapné...

Neřeknu, kdyby to byl několika hodinový velký výpadek, tak to jo, ale po 2 hodinách den za dnem to už svědčí za vše kvalita jejich služeb se výrazně zhoršila, kdyby to bylo všechno ok byl bych zticha vůbec bych si na nic nestěžoval, ale tenhle měsíc to je už dost přehnané.

Jako nechápu co se to děje, ale už jsem ztoho dost zoufalej.

A navíc můj kámoš z Hradce Králové ho má taky a jede mu to taky na hov** takže nejsem jediný, kdo stím něco má.

A navíc jemu vůbec nejede upload vůbec nenahraje žádný soubor ani video na nějaký server třeba: rapidshare nebo youtube.

Doufám, že se jako ozvou i další lidi co pocítili nějaké nepřijemné problémy či změny s internetem od O2!!!

Tohle je už na mě příliš...

jen pitomec stejnej jako já je u o2.Zítra už bude připojení nové :)Byl jsem u nic 15 let.Poslední rok je katastrofa.Platím 8MB/512 Dříve to chodilo 6.5-7MB dnes jsem rád za 3/150.Prý linka pobere max. 6.4Mb :) Dříve pobrala víc.Lži a jen samé lži.Těm platit nehodlám.Prima den.

Strana:1 2
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.