Podpořte rychlost.cz

umístěním odkazu nebo ikonky na svůj web.

RYCHLOST.CZ - test připojení internetu, databáze internetového připojení, diskuzní fórum
HTML kódy zde po kliknutí.

Další národní testery

Slovensko: Merač
Polsko: Predkosc internetu
Itálie: Test velocita ADSL
Rychlost:Fórum: Rio Media (CL-NET)

Rio Media (CL-NET)

Informační stránka poskytovatele připojení CL-NET, všechna témata v diskuzi o CL-NET.

diskusní fórum, zpět do kategorie, vložit odpoved
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8
01.01.2010 16:33
IP: 82.150.166.-
Dobrý večer. Jak je to vůbec teď s poskytovatelem netu ralsko.net? Pokud patří pod CL-NET a tato společnost je členem Rio Media, tak nechápu, proč za svých 490 korun měsíčně ještě pořád mám rychlost připojení 2048/1024, když bych už dávno měl mít rychlost 4096/1024 kbps. Je mi to schopen a ochoten někdo vysvětlit? Maila jsem jim psal, ale zatím bez odezvy.
04.01.2010 15:16
IP: 213.180.41.-
:01.01.2010 16:33Dobrý večer. Jak je to vůbec teď s poskytovatelem netu ralsko.net? Pokud patří pod CL-NET a tato společnost je členem Rio Media, tak nechápu, proč za svých 490 korun měsíčně ještě pořád mám rychlost připojení 2048/1024, když bych už dávno měl mít rychlost 4096/1024 kbps. Je mi to schopen a ochoten někdo vysvětlit? Maila jsem jim psal, ale zatím bez odezvy.

ralsko+clnet jiz neexistuji a vsechno preslo na rio media. Stare tarify se budou navisovat postupne, sit ma pres 50 000 klientu a navic probiha kompletni zmena topologie, neni to mozne udelat ze dne na den, mozna to urychlite telefonatem atd...
04.01.2010 22:34
Na mail mi už odpověděli, že mám službu online HOME 1, tedy 2048/1024, ale tato služba je poskytována ještě v rámci společnosti ralsko.net, takže když tato společnost už neexistuje, tak bych měl používat služby společnosti Rio Media, nemýlím-li se? A ta za tu částku 490 Kč měsíčně poskytuje rychlost 4096/1024.
04.01.2010 23:33
IP: 94.74.218.-
cz-george:04.01.2010 22:34Na mail mi už odpověděli, že mám službu online HOME 1, tedy 2048/1024, ale tato služba je poskytována ještě v rámci společnosti ralsko.net, takže když tato společnost už neexistuje, tak bych měl používat služby společnosti Rio Media, nemýlím-li se? A ta za tu částku 490 Kč měsíčně poskytuje rychlost 4096/1024.

sice jsem od bejvale fca nyni uz to patri pod Rio media ale rychlost 4096 sem mel protoze sem plati pres 1300 -ted uz mam optiku 25/5 . na ty jejich tarify musis mit smlouvu s nima -s bejvalym poskytovatelem to nestaci
06.01.2010 15:21
black000:04.01.2010 23:33sice jsem od bejvale fca nyni uz to patri pod Rio media ale rychlost 4096 sem mel protoze sem plati pres 1300 -ted uz mam optiku 25/5 . na ty jejich tarify musis mit smlouvu s nima -s bejvalym poskytovatelem to nestaci

Tak dneska mi volali, že ve čtvrtek mezi 12. a 2. hodinou mi přijdou technici proměřit, zdali mi tady ta rychlost 4096/1024 půjde, a jestli jo, tak ji beru :)
07.01.2010 09:07
cz-george:06.01.2010 15:21Tak dneska mi volali, že ve čtvrtek mezi 12. a 2. hodinou mi přijdou technici proměřit, zdali mi tady ta rychlost 4096/1024 půjde, a jestli jo, tak ji beru :)

tak ja mel pripojeni pres koax kabel tak proto asi cena pres litr
09.01.2010 20:16
IP: 92.240.183.-
Mno když už je tu ta debata o Rio Media, tak bych se taky rad pridal. NET mam od ralsko.net od sameho zacatku...a nemohl sem si ho vynachvalit. Kdykoliv byl nejakej problem, behem chvilky se vyresil....at byl vejkend nebo ne. Na Alcompu bylo opravdu videt, ze jim na konecnem zakaznikovy zalezi. S CL-Netem se prakticky nic nezmenilo, ale ted co to vzalo pod sebe Rio Media tak sem jenom nonstop nas..... Internet behem dne vypadava co hodinu a nekdy rovnou na par hodin. Dovolat se je nerealne. Dve cisla co sem mel sou premapovana na jine cislo, tam zas na jine cislo na kterem je prozmenu pocitac co dokola mele, ze operatori prave hovori....tak cekam jak idiot 10min (je to pevna linka) a samosebou se nedovolam. Opravdu nevim co si mam o tom myslet. Vypada to, ze jim asi ode me neprijdou zadny penize. Zajimalo by me jeslti ma nekdo podobne problemy (ty co uz frcej na DHPC).
09.01.2010 22:34
IP: 213.180.41.-
charon:09.01.2010 20:16Mno když už je tu ta debata o Rio Media, tak bych se taky rad pridal. NET mam od ralsko.net od sameho zacatku...a nemohl sem si ho vynachvalit. Kdykoliv byl nejakej problem, behem chvilky se vyresil....at byl vejkend nebo ne. Na Alcompu bylo opravdu videt, ze jim na konecnem zakaznikovy zalezi. S CL-Netem se prakticky nic nezmenilo, ale ted co to vzalo pod sebe Rio Media tak sem jenom nonstop nas..... Internet behem dne vypadava co hodinu a nekdy rovnou na par hodin. Dovolat se je nerealne. Dve cisla co sem mel sou premapovana na jine cislo, tam zas na jine cislo na kterem je prozmenu pocitac co dokola mele, ze operatori prave hovori....tak cekam jak idiot 10min (je to pevna linka) a samosebou se nedovolam. Opravdu nevim co si mam o tom myslet. Vypada to, ze jim asi ode me neprijdou zadny penize. Zajimalo by me jeslti ma nekdo podobne problemy (ty co uz frcej na DHPC).

Problem je v tom, ze RIO si koupilo CL-NET jen proto, ze mel pres polovinu site na optice! Prvni co bylo, tak ze rio nasadilo Triple play, tedy balik IPTV, VoIP, Net, coz nechapu, protoze od tohoto vetsina operatoru odstupuje aby si lidi brali jen to, co potrebujou... Na bezdraty kaslou, jde jim jen o uzemi kde clnet polozil vlakna!
13.01.2010 22:21
ja mam FTTH ktery uz kopali primo oni, ale nez se upgradoval automaticky firmware jejich routru tak se mi notas sam odpojoval
14.01.2010 16:47
IP: 82.150.162.-
Ano je to tak jak uz psali jini.
Firma Ralsko.net, ktera nabizela na celem ceskolipsku naprosto nejlepsi internet a to jak na optice tak na wifi zfuzovala uz v roce 2007 se svym konkurentem cl-netem. Dal vse probihalo bez problemu, ralsko poskytlo clnetu svoje know-how a dal se rozvijela sit optiky i bezdratoveho propojeni. Bohuzel v pulce lonskeho roku majitele nedokazali odmitnout nabidku firmy rio media (to by asi neudelal nikdo) a tak rio media prevzala v ramci svych akvizit na ceskem internetu (MATTES AD - 802.cz. kabelovka F.C.A., Antény 2H+B a metropolitni sit v Olomouci) firmu clnet. Jen pripomenu, ze firma lide z riomedia jsou lide, kteri pred lety podobne nakupovanim vytvorili firmu Karneval, kterou pote prodali firme UPC !!! Jejich jasnou prioritou je opticka sit a tripple-play. Otazkou zustava, jestli opravdu chteji vytvorit velkeho ISP konkurujiciho UPC a nebo jen opet buduji firmu , kterou posleze UPC prodaji. At tak nebo tak obavam se hlavne lidi na wifi. Tam uz to dnes zacina silne skripat a jen diky vyborne provedene praci panu z ralsko.netu sit porad drzi a funguje. Dokonce uz jsem slysel i o velkych problemech na optice a uprku spousty klientu. Tak jsem zvedav jak se situace bude vyvijet. Ja sam jsem u ralsko.net asi 7 let a nic nez chvalu na tuto sit rict nemuzu. A to nejsem na optice kde by to melo byt mnohem lepsi.
14.01.2010 17:58
IP: 78.102.223.-
tomasek1234:14.01.2010 16:47... a jen diky vyborne provedene praci panu z ralsko.netu sit porad drzi a funguje. Dokonce uz jsem slysel i o velkych problemech na optice a uprku spousty klientu. Tak jsem zvedav jak se situace bude vyvijet. Ja sam jsem u ralsko.net asi 7 let a nic nez chvalu na tuto sit rict nemuzu. A to nejsem na optice kde by to melo byt mnohem lepsi.

Tak já jsem jeden z těch, co už uprchl. Byl jsem dlouholetý uživatel ralsko.net, potažmo po sloučení i CL-NET. Poté, když RM koupila CL-NET děs, hrůza, běs. A to jsme od r.2007 na optice. Výpadky připojení i několikahodinové. O víkendu snad pravidelně. Vydržel jsem to jeden měsíc, pak jsem přešel na teoreticky pomalejší, ale (zatím) zcela stabilní a bezproblémové UPC.
14.01.2010 19:01
od adi
IP: 89.24.7.-
Vazeni, pro spolecnost RIO Media jsem pred nejakou dobou pracoval. Jedine, co Vam mohu rict je to, ze se na zakazniky totalne kasle. Mel jsem na starosti int. sluzby. Nekde mam jeste schovane maily, ktere jsem si vymenil s mym nadrizenym, kde jsem po nem pozadoval nejake jeho vlastni vyjadreni, protoze jsem nechtel zakaznikum stale lhat. Vedel jsem, ze se stale neco slibuje a slibuje, ale u slibu to take jen zustava. Zakazniky jsem stale uklidnoval, na sefa nalehal a vyjadril jsem nekolikrat i nespokojenost k chovani spolecnosti vuci klientum a na to jsem take doplatil (ikdyz vlastne uz vyhodili uplne vsechny zamestnance byvale FCA - vsechny behem 2 mesicu), takze co si o tom myslet. Zustali tam jen dva posledni a podle toho, co rikaji, tak se toho moc nezmenilo, na zakazniky se kasle, navic ma pry spolecnost i nejake problemy a nedostala uvery, ktere mela dostat na upgrade site a firmy se chteji co nejdrive zbavit odprodejem nekomu jinemu.

Takze pokud Vam mohu doporucit, pokud mate jinou moznost a provideru pusobi ve Vasem okoli vice, zmente ho.

Co se tyce technicke podpory - premapovani cisel je pravda, potvrzuji, takto to u nas bylo take a pak pres pocitac behela hlaska o vytizenosti operatoru, hlasky o velkem vypadku a pod.. na telefonu byl ale vzdy jeden jediny clovek - ja.. takze pri velkem vypadku se nahodili tyto hlasky a nemel nikdo sanci se dovolat, pouze na zaznamnik.. a tyto vypadky byly temer na dennim poradku.. hlavne olomouc :-) tam si s riomedia zakaznici jiste uzili sve a jsem rad za to, ze nejsem nucen byt u teto spolecnosti.

Toto svedci o tom, jak si tato spolecnost zaklada na kvalite sluzeb a spokojenosti zakazniku..
14.01.2010 19:05
od adi
IP: 89.24.7.-
tomasek1234:14.01.2010 16:47Ano je to tak jak uz psali jini.
Firma Ralsko.net, ktera nabizela na celem ceskolipsku naprosto nejlepsi internet a to jak na optice tak na wifi zfuzovala uz v roce 2007 se svym konkurentem cl-netem. Dal vse probihalo bez problemu, ralsko poskytlo clnetu svoje know-how a dal se rozvijela sit optiky i bezdratoveho propojeni. Bohuzel v pulce lonskeho roku majitele nedokazali odmitnout nabidku firmy rio media (to by asi neudelal nikdo) a tak rio media prevzala v ramci svych akvizit na ceskem internetu (MATTES AD - 802.cz. kabelovka F.C.A., Antény 2H+B a metropolitni sit v Olomouci) firmu clnet. Jen pripomenu, ze firma lide z riomedia jsou lide, kteri pred lety podobne nakupovanim vytvorili firmu Karneval, kterou pote prodali firme UPC !!! Jejich jasnou prioritou je opticka sit a tripple-play. Otazkou zustava, jestli opravdu chteji vytvorit velkeho ISP konkurujiciho UPC a nebo jen opet buduji firmu , kterou posleze UPC prodaji. At tak nebo tak obavam se hlavne lidi na wifi. Tam uz to dnes zacina silne skripat a jen diky vyborne provedene praci panu z ralsko.netu sit porad drzi a funguje. Dokonce uz jsem slysel i o velkych problemech na
optice a uprku spousty klientu. Tak jsem zvedav jak se situace bude vyvijet. Ja sam jsem u ralsko.net asi 7 let a nic nez chvalu na tuto sit rict nemuzu. A to nejsem na optice kde by to melo byt mnohem lepsi.

Od te doby, co riomedia koupilo fca, metropolitni sit olomouc, anteny 2h,.... slo jen o to (a stale to tak je) vybudovat firmu, ktera se nasledne proda. S karnevalem mate pravdu, jedna se o uplne ty same lidi.
14.01.2010 21:37
zustava jen doufat ze se to casem ustali -a dulezity je aby se to ustalilo na tom ze to bude fungovat a ne na tom ze se to bude muset vydrzet
14.01.2010 23:19
IP: 78.102.223.-
black000:14.01.2010 21:37zustava jen doufat

jasně, jen, aby to s tou vírou ve zlepšení připojení via RioMedia nedopadlo jako se starým Janečkem. Ten taky doufal... ještě když ho vedli na šibenici. LOL
15.01.2010 11:07
ja sem u fca jeste od dob kdy fca mela jinyho vlastnika -od doby kdy to prevzalo RioMedia tak o slo jistou dobu stejne az do jistyho data od toho to bylo docela peklo - ted uz jedu na jejich optice kterou vykopali a vetsinu casu to jede takhle
- kdyz ale potrebujete zakaznickou podporu je treba se obrnit trpelivosti a pokud od nich nema tel tak za to muze utratit dost penez
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8
diskusní fórum, zpět do kategorie, vložit odpoved

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.