Rychlost:Fórum: Wolfnet - čtěte všichni

Wolfnet - čtěte všichni

Wolfnet - čtěte všichni

Strana:1 2 3 4 5 6 7 8
09.01.2012 21:19
od xml

sirHerry:07.01.2012 16:02Dobrý den, rád bych se zeptal na názor znalých členů fora.

Jaké podklady(statistiky měření apod) by jste mi doporučili si pořídít v případě, že chci reklamovat garantovanou rychlost připojení. Před pár měsíci jsem si prodloužil smlouvu a měla mi být za to navýšena rychlost. Uz pred tímto navýšením jsem nedosahoval při jakemkoliv měření i při vypnutí všech klientů té rychlosti. V naději ze dojde ke zlepšení jsem podepsal smlouvu o navýšení rychlosti ale téměř bez výsledku. Četl jsem názory že v takových případech Wolfnet tvrdí ze u nich je rychlost spravna a ze na nic neberou zřetel.

Nevím jaký jasný důkaz nízké rychlosti si vzít s sebou kdyz se s nimi o tom pojedu poradit. díky za radu

Tohle je na dohodě s poskytovatelem, obvykle se meři traffic z koncového routeru. Otázkou je, jestli je linka opravdu garantovaná - garantovaná musí být postavená na technologii, která garanci umožňuje a až k místu předání zákazníkovi a to po celé trase - obvykle je nutnost licencovaného pásma a ISP obvykle řeší záložní trasu. Těmto skutečnostem obvykle odporují dvě skutečnosti - první je, že diletantský poskytovatel (a jsou jich mraky) garanci nabízí na wifi, což je nesmysl a podvod. Druhá věc je ta, že garanci si vynucuje zákazník a při tom ve smlouvě není.

xml

11.01.2012 12:06
od sirherry

Děkuji, takže chápu dobře, že pokud mám připojení přez wifi tak mi poskytovatel může ve smlouvě slíbit klidně giga/s a já budu mít skutečnou použitelnou rychlost doma třeba 1 mega a i tak je vše v pořádku? a ani to není důvod k odstoupení od smlouvy?

11.01.2012 12:56
od warman

sirHerry:11.01.2012 12:06Děkuji, takže chápu dobře, že pokud mám připojení přez wifi tak mi poskytovatel může ve smlouvě slíbit klidně giga/s a já budu mít skutečnou použitelnou rychlost doma třeba 1 mega a i tak je vše v pořádku? a ani to není důvod k odstoupení od smlouvy?

pokud ti poskytovatel napise az 1gbits s tim ze ti garantuje 1mbits, tak to neni duvod k odsoupeni od smlouvy-slibil ti minimalne 1mbits.

21.01.2012 14:23
od spacek42

wolfnet:24.11.2009 01:41Pane Čtvrtečka, jak jste sám zřejmě zjistil, na tomto fóru jsme na Vás přestali reagovat, protože s Vámi není rozumná řeč. Vy zkrátka budete nadávat neustále, i kdyby bylo naše internetové připojení zcela zdarma. Na to jsme si u Vás zvykli a i když nás to mrzí, plakat kvůli tomu opravdu nebudeme.

Bohužel ale musíme zareagovat na Vaše sprosté lži, které jste tu opět vyplodil. Několikrát jsme Vás upozornili, že z Vaší IP adresy odchází nevyžádaná pošta (spam) a abyste si počítač vyčistil. Poprvé jsme si samozřejmě nic neúčtovali, jelikož se tento bezpečnostní problém může stát každému. Za pár dní jste však začal spamovat znovu, a tak Vás náš systém opětovně odpojil. Protože zjevně nejste schopen si zabezpečit své PC (resp. svá PC za routerem), požadovali jsme již poplatek za znovuzapojení v hodnotě 500 Kč a nabídli Vám návštěvu našeho technika. Dále jsme Vám nabízeli možnost nahlédnout do výpisu logů našeho poštovního serveru, abyste se mohl o Vašem spamování na vlastní oči přesvědčit. Na to jste pouze odpověděl, že Vás "ty kraviny nezajímaj". Co se týče Vašeho chování během telefonického rozhovoru, na kolegyni jste hulákal jako na lesy a z Vaší sprosté mluvy se leckomu udělalo špatně. Měl byste se nad svým chováním a možná i sám nad sebou trochu zamyslet.

Pokud chcete, výpisy z logu jako důkaz Vašeho neukázněného chování máme stále uloženy a jsou pro Vás připraveny k nahlédnutí. Uvědomte si prosím, že díky Vaší neschopnosti zabezpečit si své PC nevědomky zhoršujete služby ostatním klientům. V momentě, kdy několik neukázněných klientů začne spamovat do internetu, se dočasně objeví IP adresa našeho poštovního serveru na mezinárodních blacklist serverech a od tohoto okamžiku začnou mít naši klienti problém s odesíláním pošty. Ale Vás to asi stejně zajímat nebude, že.

P.S: Poplatek 50 Kč měsíčně u TV je za pronájem koaxiální kabeláže, jelikož jsme veškerou strukturu v objektech budovali na VLASTNÍ náklady bez jakékoliv finanční spoluúčasti nájemníků.

A co vám je jako poskytovateli sítě do toho,že má pán zavirovanej počítač a že ten následně odesílá spamy?Já bych to z vaší strany viděl jako pěknou sviňárnu a omezování vašich zákazníků.Myslím,že tento případ by stál za prošetření kompetentních pracovníků radiokomunikací,a myslím,že po přečtení vašeho příspěvku k tomu dám podnět.S pozdravem Špaček.

21.01.2012 15:31
od warman

spacek42:21.01.2012 14:23A co vám je jako poskytovateli sítě do toho,že má pán zavirovanej počítač a že ten následně odesílá spamy?Já bych to z vaší strany viděl jako pěknou sviňárnu a omezování vašich zákazníků.Myslím,že tento případ by stál za prošetření kompetentních pracovníků radiokomunikací,a myslím,že po přečtení vašeho příspěvku k tomu dám podnět.S pozdravem Špaček.

Asi jses uplne mimo realitu.

opravdu je pro providera velmi prijemne resit, proc jejich IP jsou na blacklistech. Navic nesmis pachat zadne trestne a nezakonne cinnosti a to spamovani mezi ne patri. Takze si stezuj kde chces, ale kazdej se ti vysmeje primo do xichtu.

22.01.2012 10:55
od anders

spacek42:21.01.2012 14:23A co vám je jako poskytovateli sítě do toho,že má pán zavirovanej počítač a že ten následně odesílá spamy?Já bych to z vaší strany viděl jako pěknou sviňárnu a omezování vašich zákazníků.Myslím,že tento případ by stál za prošetření kompetentních pracovníků radiokomunikací,a myslím,že po přečtení vašeho příspěvku k tomu dám podnět.S pozdravem Špaček.

Bohužel nemáte pravdu a s vaším podnětem nemáte šanci uspět..;-) Klienti se zavirovaným/spamujícím pc ohrožují provoz sítě poskytovatele a jako takových má ISP plné právo se jich zbavit..;-P

Strana:1 2 3 4 5 6 7 8

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.