| 15.11.2009 09:54 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Zdravím , Zajímalo by mě, proč se nechce měnit IP adresa při každém připojení k internetu? Zjistil jsem, že mám už měsíc pořád tu samou bezezměn stejno IP adresu. A někde jsem četl, že by se měla měnit při každém připojení. Stejně jako u technologie CDMA tam se mění při každém vytáčení (je pokaždé úplně jiná přidělená IP adresa). Takže O2 má pevnou veřejnou IP adresu že? To jsem mohl tušit, že se určitě nebude měnit klamné informace mi poskytl ten časopis. Tak tedy jaká je skutečnost??? |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 12:24 od volhpe1 příspěvků: 5 karma: +0/-0 | No skutečnost je taková že ip adresa se nemění, ale existuje stovky progranů které při vytocění ip adresy ji maskují |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 12:31 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Které to prosím jsou? Hodně bych této možnosti využil při hraní her online (Counter-Strike), když bych třeba dostal ban na svou IP, tak už jsem tam vůbec nedostanu. :-((( Je nějaké řešení? |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 14:06 od kapikacz příspěvků: 42 karma: +0/-1 | Není lepší si u O2 statickou adr. přikoupit za 84kč měsčně. |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 17:23 od sober příspěvků: 1 karma: +0/-0 | A nebo je to jen borec co dostal ban za cheaty a ted chce postupně zabanovat všechny IP od O2 :-D
Kdyby ti fakt šlo o to aby si neměl ban, tak si raději připlatíš za veřejnou IP |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 20:43 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | No ban určitě dostane každý ty asi nebudeš jediný, kdo ho nikdy dostal že? Řekl bych, že s neměnící IP adresou ztrácí člověk určité soukromý a anonimitu na internetu, což je určitě nevýhoda. :-((( Pokud vůbec nečtete zásady ochrany osobníhc údajů a jak je to nebezpečné na internetu, tak bez měnící IP je to velký hazard. Mám obavy, aby mě do budoucna nepotkali nějaké problémy s odhalením mého soukromý. A co vlasně znamená ta statická IP adresa? |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 21:25 od ms-fanousek příspěvků: 81 karma: +0/-0 | Pokud si myslíš, že se změnou adresy seš v bezpečí a nikdo nikdy nic nezjistí, tak se pleteš. |
|---|---|
|   |
| 15.11.2009 23:45 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Tady jde pouze o ochranu soukromý! |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 08:37 od volhpe1 příspěvků: 5 karma: +0/-0 | Ale nepletu změna je život vejdeš na stránky které nebudu jmedovat tam zadáš adresu webu a jseš na něm anonimě ha ha ha ty jsi vůl |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 10:15 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | Asi myslis php a cgi proxy, ano to je pekna vec, ale uplne anonymni s tim nejses. Jediny, kde ziskas anonymitu, tak je nejakej vpn tunnel, dobrej na anonimiut je taky tor. |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 12:28 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Prosil bych o slušné vyjadřování takovéhle vůlgarysmi si strč do pr****!!! Navíc tu nejsi dlouho kokoej kolik máš teprve příspěvků slabota asi si se regnul, aby si mohl tady jenom, ale pouze nadávat viď? |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 12:28 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Ten Vilda Tor jsem už zkoušel několikrát, a vůbec se mi ho nepovedlo zprovoznit. :-(( Vůbec nevím jak to mám správně nastavit pokud někdo víte jak na to. Ocením nějaký návod nebo postup, jak to mám správně zprovoznit předem děkuji za odpovědi. |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 16:18 od ms-fanousek příspěvků: 81 karma: +0/-0 | A co považuješ za ochranu soukromí? Co na internetu děláš a co by se o tobě nemělo vědět? V této zemi je to s ochranou soukromí směšné. Například se zde zcela běžně zveřejňují rodnáčísla velké části obyvatel. Viz rejtsříky firem nebo plátců DPH. |
|---|---|
|   |
| 16.11.2009 16:24 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | Ano přsně tak. Ale na internetu je to trochu jinak, každý má právo na soukromí a je každého věc co na internetu dělá. Tady se řeší jenom to, jak toto prozrazení činnosti na internetu omezit co nejméně, když to není na 100%, ale určitý smysl ochrany to má. A toho chce využít téměř každy komu to není jedno... |
|---|---|
|   |
| 17.11.2009 20:29 od ms-fanousek příspěvků: 81 karma: +0/-0 | A jak se vyrovnáš se zákonem, který tvému poskytovateli ukládá minimálně archivovat informace o tom kdy a kam otevíráš spojení? Už v tuto chvíli se dá tedy dohledat na jaké stránky chodíš a v zásadě s jistými omezeními i co tam děláš. Pokud pošleš SPAM je o tom záznam, pokud sdílíš nelegální soft je o tom záznam ... |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.