Rychlost:Fórum: Hronov a O2 Náchodsko

Hronov a O2 Náchodsko

Hronov a O2 Náchodsko

Strana:1 2
28.12.2008 23:18
od rumik21

Dobrý den

[size=150:q06zf08h]Chtěl bych se zeptat jaký máte zkušenosti s O2 v Hronově!!! já mám docela strach z toho, že je ústředna až v Náchodě, docela štreka!!!

Přítelkyně tam má totiž připojení přes náchod.net a je to katastrofa!!!!!!

Ještě, že já bydlím v Bačetíně a funguje mi tu Dobruška.net - ně že bych chtěl dělat reklamu ale dva roky mi to jede bez problému a servis t aky v pohodě:-)

30.12.2008 13:14
od radimek

Já si myslím, že ústředna je v Hronově, snad v budově České pošty, to fakt nevím. Používám ADSL cca od poloviny listopadu 2008 a jsem velmi spokojen. Z objednaných 8Mbit/512kbit to reálně jezdí okolo 6Mbit/300kbit, žádné výpadné, žádné dlouhé odezvy, žádné dohadování s "techniky" apod. Chce to zapojit přes Ethernet (síťovou kartu), ne přes USB, tam je to pomalejší. Jeden ze zdejších prodejců výpočetní techniky prý také používá ADSL již několik let a prý zatím žádné problémy neměl, výpadky jen minimální. Osobně jsem přešel na ADSL také od společnosti Náchod.net, kde jsem byl velmi nespokojen. O tom jsem psal na tomto fóru podrobněji v jiných vláknech. Jediné, co by snad časem mohlo ADSL zpomalit je právě přechod více uživatelů od bezdrátových providerů na ADSL.

30.12.2008 13:38
od lwq

O2 Adsl je obecne hra na stesti, kdy to bude bud fungovat bez problemu, nebo castecne ci vubec ... Pokud je moznost vyhnul bych se tomu jak to jen jde ... Ja mam rudolf-net.cz - pripojen sem v Nachode bez problemu pres 5GHz ... Zkuste jim napsat, treba Vam budou moci neco nabidnout ...

2 Radimek: prechod bezdrat -> ADSL = blbost ... tam kde to jde lidi mizi od NN, ale rozhodne ne k ADSl ...

30.12.2008 15:00
od rumik21

<fieldset><legend>lwq</legend>O2 Adsl je obecne hra na stesti, kdy to bude bud fungovat bez problemu, nebo castecne ci vubec ... Pokud je moznost vyhnul bych se tomu jak to jen jde ... Ja mam rudolf-net.cz - pripojen sem v Nachode bez problemu pres 5GHz ... Zkuste jim napsat, treba Vam budou moci neco nabidnout ...

2 Radimek: prechod bezdrat -&gt; ADSL = blbost ... tam kde to jde lidi mizi od NN, ale rozhodne ne k ADSl ... </fieldset>

nevím proč ale na Rudolf.net jsem se ptal a v Hronově s tím je pár lidí nepokojeno!!! a nsys chtělj nehorázny peníza za připojení ale zas jím to teda běha!!! já jsem Adsl viděl osobně už několikrát teda ne v Hronově a byla to pohádka!!!

30.12.2008 19:43
od radimek

2 lwq - podle jiných diskuzních vláken mám pocit, že jste buď majitel, spolumajitel, technik nebo nějak jinak jste spojen se společností Rudolf-net, takže se prosím na mě nezlobte, ale Vaše hodnocení tudíž nemohu považovat za zcela objektivní.

Asi máte pravdu v tom, že všichni uživatelé bezdrátů jistě nepřejdou na ADSL. Nicméně pokud Telefonika odbourá ten nesmyslný poplatek za hlas, tak se možná budete divit.

Ještě další poznámka: někde jsem četl názor jednoho čtenáře, který prý vyzkoušel všechny dostupné bezdrátové sítě v Hronově a tam píše, že nejlepší je nsys a nejhorší NN. Jelikož zde existuje ještě Rudolf-net a o jiném bezdrátovém operátorovi nevím, tak předpokládám, že by ho dotyčný umístil na 2. místo. Tolik pro objektivitu.

Jak jsem již říkal, osobně mám zkušenosti pouze s NN a ADSL a řekl jsem názory a zkušenosti s těmito poskytovately.

27.12.2009 06:10
od jirinesejt

Lidé kteří chtějí hlavně stahovat (torrenty, rapid) tak přecházejí k ADSL. Nějaký převratný odchod k rudolf.netu (LWQ) jsem nezaznamenal a to ani po jejich úžasné snaze nás po fórech pomluvit a shodit. A nikdo se ani k ADSL od nás nehrne, proč? Neprodají vám Upload (je to pro ně technický nemožné), ve smlouvě nemají žádnou garanci a ani neuvádějí jakou máte technicky maximální možnou rychlost na stahování (ten tarif 8mbs je jen obchodní název) a ta se může lišit podle kvality drátů které vám vedou k telefonu. Maximálně vás slečna na telefonu (z hradce) upozorní že podle smlouvy je to vše v pořádku :-).

www.nachod.net

29.12.2009 22:26
od radimek

Vážený pane Nesejt, je vidět, že se Náchod.netu držíte jako klíště :-) Vidím, že jste 27.12.2009 reagoval snad do všech vláken týkající se připojení k internetu na náchodsku. Možná jsem Vás tím vyprovokoval já mnoha svými příspěvky. Ale zpět k tématu. Já jsem například přešel na ADSL jen z toho důvodu, abych měl vůbec nějaké relativně stabilní připojení k internetu. Vaše firma mi toto zkrátka podle mého názoru nedokázala nikdy zajistit. Mě je jedno, jestli mi ADSL jede 2 nebo 6 Mbit a upload je jen 200 kbit. Zkrátka to jede téměř stále, bez výpadků a nemusím se rozčilovat, že že to nejede hodiny nebo celé dny.

Nedávno jsem pochopil, proč máte zřejmě stále tolik zákazníků. Ono je to totiž hlavně síla zvyku. Vloni jsem mluvil s jedním zákazníkem, který na vás nadával a přímo zuřil. Domníval jsem se, že už je připojen přes někoho jiného, že prý se zkusí zeptat pana Kubíka (tedy Rudolf.net). Nedávno jsem ho potkal taky, opět zuřil, jak mu šlape net pomalu a že vám prý půjde pořádně vynadat (máte se tedy na co těšit :-) Když jsem se ale jasně a na rovinu zeptal, proč tedy zůstává stále u vás, tak jen pokrčil rameny. Prý o změně delší dobu uvažuje.....Pokud takto uvažuje všech vašich aktuálně uváděných 2500 klientů, tak je jasné, že jste vysmátí jak třešňový džem a můžete si dělat co chcete a nemusíte nic modernizovat, udržovat atd. a všude ponechat ty všesměrové pendreky na 2,4 GHz. Kdyby tito lidé uvažovali jako v civilizovaném světě, tak jich je od vás většina již dávno zcela jistě pryč. Já se na vás, ale i vašich klientů dnes již v podstatě líto. Dnes mám pocit (z pohledu mého připojení k internetu přes ADSL) jako bych se z luxusní jachty díval na tisíce zoufalců, jak na dřevěných lodičkách zuřivě pádlují přes Atlantik. Takže rozhlasu po drátě, černobílé tv a Náchod.netu 3x zdar :-)

29.12.2009 22:43
od radimek

Zase jsem si tu svoji moudrost po sobě nepřečetl, takže drobná oprava :-)

Má tam být něco jako &quot;Dnes se již na vás snad ani tak moc nezlobím, spíše je mi vás líto, stejně jako lituji vaše klienty.&quot;

07.01.2010 10:37
od jirinesejt

radimek:29.12.2009 22:43Zase jsem si tu svoji moudrost po sobě nepřečetl, takže drobná oprava :-)rnMá tam být něco jako &quot;Dnes se již na vás snad ani tak moc nezlobím, spíše je mi vás líto, stejně jako lituji vaše klienty.&quot;
rnrnVáš názor respektuji.

11.01.2010 21:04
od rumik22

JiriNesejt:07.01.2010 10:37rnrnVáš názor respektuji.

ono vám nic jinýho ani nezbyde, když má pravdu!!! Stačil mě zažít jendou váš servis v Náchodě u mé slečny!! Pro jistotu zaheslovat jejich zařízení, za která dali prachy, aby se do něj někdo kdo tomu rozumí nedostal a pokoušel se tam něco vylepšit! chtěli od vás 5Ghz a upsat se na nevík kolik let a to jsem jím rychle rozmluvil, když vím, že to stejně nejde tak jak by mělo!! nemluvně o tom jak vypadají vaše instalace:-) Strřený AP v gevisce a z toho 8 Dbi antena(možná ani to ne), pak se divíte, že to nejde!! už je téměř na cestě o2 a nebo nsys! sice draží pořízení ale kvalita!! I když pro nás to je taky konkurence tak se jích musím zastat!!!

12.01.2010 16:50
od jirinesejt

rumik22:11.01.2010 21:04ono vám nic jinýho ani nezbyde, když má pravdu!!! Stačil mě zažít jendou váš servis v Náchodě u mé slečny!! Pro jistotu zaheslovat jejich zařízení, za která dali prachy, aby se do něj někdo kdo tomu rozumí nedostal a pokoušel se tam něco vylepšit! chtěli od vás 5Ghz a upsat se na nevík kolik let a to jsem jím rychle rozmluvil, když vím, že to stejně nejde tak jak by mělo!! nemluvně o tom jak vypadají vaše instalace:-) Strřený AP v gevisce a z toho 8 Dbi antena(možná ani to ne), pak se divíte, že to nejde!! už je téměř na cestě o2 a nebo nsys! sice draží pořízení ale kvalita!! I když pro nás to je taky konkurence tak se jích musím zastat!!!

Ano existuji i stare instalace ktere nahrazujeme, heslo na zarizeni davame vlastni a na požádání ho klientovi rádi zdělíme. Je treba brat v potaz ze nachod.net je prvni ktery zacal poskytovat WIFI internet v teto lokalite a nektere instalace jsou z doby kdy byla wifi jeste mlada...

12.01.2010 21:14
od warman

JiriNesejt:12.01.2010 16:50Ano existuji i stare instalace ktere nahrazujeme, heslo na zarizeni davame vlastni a na požádání ho klientovi rádi zdělíme. Je treba brat v potaz ze nachod.net je prvni ktery zacal poskytovat WIFI internet v teto lokalite a nektere instalace jsou z doby kdy byla wifi jeste mlada...

o jeho aktualnost se mate starat vy a jestli se o to nestarate, tak je pochopitelne ze lidi budou odchazet a nebo si stezovat. Ja jedu na 2,4 GHZ a posledni dobou uz nemam problem (prehodili me na jiny vysilac), ale pingy litaj bud okolo 30ms a nebo okolo 200ms, nebot to je u nas zaruseny jak kraaava :D

13.01.2010 17:26
od rumik22

JiriNesejt:12.01.2010 16:50Ano existuji i stare instalace ktere nahrazujeme, heslo na zarizeni davame vlastni a na požádání ho klientovi rádi zdělíme. Je treba brat v potaz ze nachod.net je prvni ktery zacal poskytovat WIFI internet v teto lokalite a nektere instalace jsou z doby kdy byla wifi jeste mlada...

Zo je sice pěkné, že byl první! a však proto by člověk čekal, že jako první příjde s něčím novým a funkčním:-)! sice jste přešli ma 5ghz ale že by to bylo funkční?? to jsem si moc nevšiml:-)! rychle přyč od vás!!

13.01.2010 17:28
od rumik22

a když na to tak koukám možná jste na tom servisu byl i vy :-D!!! tak proč, kdy,ž už tam jste nedáte aspoň směrovou antenu pro větší zisk??

22.04.2010 00:05
od dannny

Zdravím všechny, kteří si tohle přečtou.

Aktuálně se stěhuju do Náchoda, konkrétně na Branku - ulice Václavická.

Po s největší pravděpodobností nemožném setrvání u současného wifi poskytovatele (stromy pitomý), je jedna z mých možností O2 ADSL 8Mbit, zřízený přes LKT Laštovic tady v Náchodě. Ale stejně se ptám, je to na Branku dobrý tah? Jde mi hlavně o stabilní připojení, jestli to pojede jednou 2,5 a jednou 7 mě až tak strašně nepálí, ale byl jsem od toho také odrazován, že vzdálenost od automatické ústředny je velká, a ta rychlost nebude nijak úžasná. Co vy na to?

Poměrně to spěchá, takže budu za každou radu vděčný.

Díky

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.