Rychlost.cz Články 5 světových metropolí s nejlepším internetem zdarma

5 světových metropolí s nejlepším internetem zdarma

Autor článku: Lukáš Benzl | 13.09.2017

Moderní doba si i při cestování žádá o spolehlivé internetové připojení. V místě bydliště nebo běžného pobytu to máte určitě plně pod kontrolou, jak to ale vypadá ve světě?

Internet je spolehlivý pomocník každého cestovatele

Při cestování je nezřídka zapotřebí rychlé vyhledání nejvhodnějšího dopravního spojení, otevírací doby, restaurace nebo možnosti ubytování. Bohužel data v roamingu jsou stále dost drahá, a proto je internet zdarma vítaným bonusem při příjezdu do dané lokace. S kvalitním připojením zdarma sice můžete počítat ve většině světových metropolí, ale některé se svou nabídkou dostaly výrazně nad běžný standard. Kde se můžete setkat s opravdu špičkovým připojením za 0 Kč?

Při návštěvě Izraele vede v připojení Tel Aviv

Moderní velkoměsto nabízí návštěvníkům i obyvatelům zdarma širokou síť. Ta se skládá z osmdesáti bezplatných hotspotů. Vysokorychlostní izraelská komunikační síť FREE_TLV je k dispozici po celém městě. Lze ji využívat i v parcích, pobřežních ulicích, na tržištích a v obchodních centrech. V nové zástavbě stejně jako ve Staré Jaffě. Připojení je stejně rychlé po celý den a neustále máte k dispozici i okamžitou technickou podporu.

Finský internet s otevřenou náručí

V Helsinkách můžete využívat zcela unikátní nabídku bezkonkurenční služby WLAN. Ta se týká nejen obyvatel, ale i všech turistů. Nevyžaduje vůbec žádná hesla ani registraci. Síť je přístupná kdekoli v hlavním městě i jeho bezprostředním okolí. Můžete ji začít používat třeba hned při vystupování z letadla.

Hlavní město Taiwanu disponuje vysokým počtem hotspotů

Pokud navštívíte Taiwan, jistě nevynecháte hlavní město Taipei. Jedná se o historicky jednu z prvních světových destinací, která začala turistům nabízet bezplatné wifi připojení. Coby návštěvníkovi vám postačí předběžná registrace a máte hned k dispozici třicet dnů volného přístupu do rozsáhlé wifi sítě. Tu tvoří více než 5 000 hotspotů, takže pokrytí i velmi rozlehlého města je zaručeno v plném rozsahu.

Připojení u protinožců

Australský Perth v možnostech kvalitního sdílení wifi signálu za evropskými metropolemi rozhodně nezaostává. Poskytované připojení k wifi síti je pro všechny uživatele zcela zdarma. Jediným omezením je stanovený maximální objem každodenní stahování dat, který činí 400 MB za den. Po dosažení limitu je třeba vyčkat do začátku dalšího dne (další den začíná půlnocí), potom je možné ve stahování pokračovat. Pro běžné využívání internetu tento objem postačuje více než bohatě.

Bezplatné připojení v Japonsku

Konkrétně je řeč o japonském velkoměstě Osaka, kde jsou pro uživatele dostupné hned dvě veřejné wifi sítě s přibližně dvěma tisíci hotspoty. K dispozici je připojení Osaka Free Wi-Fi s neomezeným použitím po dobu jedné hodiny a následnou nutností nového přihlášení. Druhou variantu představuje síť Osaka Free Wi-Fi Lite umožňující přístup každých 30 minut s celkovou dobou používání 4 hodin za den. Připojit se můžete až osmkrát denně. Pro ty, kdo nemají s používáním rozsáhlé osacké wifi sítě ještě zkušenosti, je připraven roztomilý maskot Bob. Ten funguje současně jako poradce a nápověda.

Výše zmíněné metropole mají co nabídnout pochopitelně i bez internetu zdarma, nicméně právě možnost připojit se jako turista je skvělým a vstřícným krokem ze strany vedení města. Čím více takových měst bude, tím lépe.

Umělá inteligence (AI) mění svět zákaznické péče. Společnost O2 implementuje AI nástroje, včetně aplikace Virtual Buddy, která pomáhá zaměstnancům rychle a efektivně řešit dotazy klientů. Díky AI se zkracuje doba řešení dotazů, zvyšuje se efektivita práce a zlepšuje se spokojenost zákazníků.

O2 a Air Bank rozšiřují spolupráci pod hlavičkou projektu Unity. Společní zákazníci mohou získat k novému telefonu Samsung Galaxy S24 zdarma 50palcovou LED televizi Samsung. Pokračuje také odměna 300 Kč měsíčně za placení faktur O2 z běžného účtu Air Bank. Všechny výhody Unity si mohou klienti aktivovat v online samoobsluze. Do budoucna se počítá se zapojením dalších firem ze skupiny PPF.

Čtyři nejnebezpečnější počítačové viry, které aktuálně útočí na české uživatele, jsou spyware Agent Tesla a Formbook, malware Rescoms, umožňující vzdálené ovládání, a adware Andreed napadající Android. Škodlivé kódy se šíří hlavně přes podezřelé e-maily a falešné aplikace.

Internetové vyhledávání, jak ho známe, směřuje k obrovské proměně. Google a další technologičtí giganti údajně plánují zavést poplatky za prémiové vyhledávací služby využívající výkonnou umělou inteligenci (AI). Důvodem jsou obrovské náklady na provoz těchto pokročilých systémů. Experti předpovídají, že všichni hlavní hráči v oboru AI budou nuceni přejít na předplatné, aby své náklady dokázali pokrýt.

Český operátor CETIN a polský Towerlinek Poland plánují v následujících letech pokrýt 125 km dálnice A1 mezi Ostravou a městem Čenstochová revoluční 5G sítí. Ta dokáže podporovat provoz autonomních a chytrých vozidel díky vysokorychlostnímu a spolehlivému mobilnímu internetu. Projekt zahrnuje vybudování komplexní infrastruktury pro streamování a analýzu dat pomocí AI v reálném čase.

T-Mobile přináší revolučně rychlý Bezdrátový internet díky 5G technologii. Od 2. dubna si zákazníci mohou vybrat z nových tarifů s rychlostmi od 20 do 250 Mb/s. Základní tarif s rychlostí 20 Mb/s stojí 449 Kč měsíčně, zatímco prémiový tarif s až 250 Mb/s vyjde na 749 Kč měsíčně. Instalace nižších tarifů je snadná a zvládnou ji sami zákazníci, u nejvyššího tarifu zajistí správné nastavení technik.